יצירת קשר

ליצירת קשר
ההחלטה לבוא בברית הנישואין עם בחיר/ת הלב או לחיות עם בן/בת זוג בחיים משותפים כידועים בציבור, אין מרוממת רוח ממנה ואין תחושה מלהיבה יותר כאשר שתי נפשות מחליטות להתאחד על מנת לחיות בשיתוף ובאחווה. שופטת בית המשפט העליון, טובה שטרסברג כהן היטיבה לתאר את רוממות הרוח הזו בפס"ד שדן בנושא: "...בעת בואם של בני הזוג בברית הנישואין, מבטיח כל אחד למשנהו המשך חיים משותפים לצמיתות. הבטחה זו שאיש אינו סבור שניתן לאוכפה, מצויה במישור הכוונות הטובות, הציפיות, התקוות ומשאלות הלב..."( דנ"א 1/95 240). 


 

הסכם ממון – טרום נישואין

אכן, הלב הוא המנחה הדומיננטי שעל פיו פועלים בני הזוג בתקופה זו וכל ניסיון לערב כלים פורמאליים ומשפטיים כדי לבסס ולהגן על המרקם הזוגי העדין ההולך ונבנה נתפס לעיתים כפוטנציאל לבלום את פעימתו הרגשית עד כדי סכנת פגיעה בעצם ההתהוות של הזוגיות החדשה.

כאשר מי מבני הזוג מעלה לראשונה את הרעיון לערוך הסכם ממון, אפשר שתוטח בו האשמה שהוא מערער בכך על אמינותו של בן הזוג השני, והתגובה החריפה יותר יכולה אף להטיל ספק בעצם ההחלטה להינשא. לחילופין, ברעיון לערוך הסכם ממון יכולה להיות טמונה הזדמנות לפתוח בדיאלוג בוגר ומעמיק במישור נוסף של המרקם הזוגי ההולך ונבנה. סוגיית הסכם טרום נישואין יכולה לשמש כפלטפורמה להעמקת הקשר הזוגי. ניתן לקיים דיון בציפיות ההדדיות לגבי ניהול החיים המשותפים גם בהיבטים הכלכליים והרכושיים כמו גם אודות הציפיות מהיחסים הזוגיים וההוריים שיבנו במשותף.

ברוח זו ההסכם הינו למעשה אמנה וברית שתכניה מעוצבים ע"י בני הזוג, מנוסחת ע"י עו"ד, וכוללת את התשתית של הכוונות הטובות, הציפיות, התקוות ומשאלות הלב של כל אחד מבני הזוג.
כיוון שהסכם זה נערך בתקופה המאופיינת ברגשות של התרוממות רוח לצד רגישות מצבית בעלת פוטנציאל לפגיעות רגשית, אנו מוצאים שעריכת הסכם טרום נישואין בתהליך המבוסס על מיומנויות של תהליך גישור הינה המסגרת המועדפת לבניית הסכמות. ההסכם יערך בתהליך בו תישמר חווית השיתוף והאחווה המאפיינת את מערכת היחסים בתקופה זו. הסכם הממון יהפוך להיות לאמנה וברית של אהבה.

משרדנו מיומן ובעל ניסיון רב בעריכת הסכמים לחיים משותפים ברוח של אמנה וברית נישואין לבני זוג ידועים בציבור ולבני זוג המתעתדים להינשא בנישואין פורמאליים. 

חשוב לדעת

הסכם טרום נישואין שנערך ונחתם לפני הנישואין יאושר פורמאלית ע"י נוטוריון או רשם הנישואין, לחילופין, ניתן להגיש את ההסכם לאישורו של בית המשפט לענייני משפחה.
הסכם ממון טרום נישואין שנחתם לאחר הנישואין יאושר אך ורק ע"י בית המשפט לענייני משפחה.

אישור ההסכם מחויב ע"פ חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג – 1973. הסכם ממון שלא אושר כקבוע בחוק אינו תקף משפטית גם אם נערך ונחתם ע"י בני הזוג כדין.
להסכם ממון בין ידועים בציבור, שבוחרים לא לקיים טכס נישואין כדין, יהיה תוקף משפטי גם אם לא אושר ע"י נוטוריון או ביהמ"ש.

בנג'מין פרנקלין צוטט בהקשר זה כאומר: "פקח את עינך לפני הנישואין וסגור אותן למחצה אחרי כן".

 

אנחנו כאן בכל שאלה, פשוט השאירו לנו פנייה ונשוב אליכם בהקדם.

חייגו אלינו WhatsApp יצירת קשר